Lagun

Lagun is een rustig dorpje, gelegen aan de westkust van Curaçao, op ongeveer 25 tot 30 kilometer afstand van Willemstad. Het is een unieke locatie, een authentiek vissersdorpje, waar u zich midden tussen de lokale bevolking bevindt.

Het dorpje ligt aan een kleine baai, alwaar u dagelijks de vissers kunt zien uitvaren en met heerlijke verse vis zien terugkeren. Deze vis is natuurlijk vers te koop, rechtstreeks bij de vissers. Aan de baai ligt een klein strand, met enkele bomen welke voor een welkome schaduw zorgen, tevens is er een kiosk en heerlijk kalm water waar u fantastisch kunt snorkelen. Perfect voor een lekkere rustige vakantie, verwacht in Lagun dan ook geen druk uitgaansleven of toeristische attracties, maar een puur stukje Curaçao.

In de nabije omgeving bevindt zich een duikschool, op 300 meter afstand een plaatselijke minimarket, op 400 meter afstand een afhaalchinees en op ongeveer 10 minuten rijden een eetgelegenheid met dagschotels en pizza's. Na ongeveer 3 minuten lopen vind u een dive-restaurant met BBQ naast de deur en heerlijke menu's. Op een afstand van enkele kilometers bevinden zich twee grotere supermarkten. Vlakbij Willemstad bevind zich nog een grote supermarkt, waar zelfs Nederlandse producten verkrijgbaar zijn. Ook dichtbij liggen de baaien Santa Cruz, Playa Jeremi en Knip baai, de laatste valt zeker onder de mooiste baaien van Curaçao!

Zowel Willemstad als ook Hato International Airport, liggen op ongeveer 20 minuten rijafstand. Bovendien rijd er twee keer per uur een bus naar Willemstad en terug.